Арсенал трябваше да чака продълженията, за да пречупи Нюкясъл

NetNews

Арсенал записа драматична победа за ФА Къп. "Артилеристите" се наложиха с 2:0 над Нюкясъл след продължения в мач от 1/32 финалите на турнира.

Срещата на "Емирейтс" завърши 0:0 в редовното време, а в продълженията, Емил Смит Роу и Пиер-Емерик Обамеянг донесоха успеха за настоящия носител на трофея.

Двубоят започна равностойно. Още в 3-ата минута Никола Пепе шутира от границите на наказателното поле през купа от играчи в средата на вратата, принуждавайки Мартин Дубравка да направи добро спасяване.

В 25-ата минута, Обамеянг засече топката отдясно и нахлу в наказателното поле, отправяйки удар от малък ъгъл, насочен към далечната греда, но топката излезе в аут.

Пет минути преди края на първата част, Седрик Соареш опита подаване с глава в наказателното поле, обаче защитата успя да надскочи атакуващите играчи и предотврати опасността. През втората част, двата тима опитваха да вкарат попадение, но задачата така и не им се получаваше.

В 53-ата минута, Никола Пепе продължи да впечатлява. Той достигна до прецизно подаване на границата на наказателното поле, но не я насочи добре и тя излезе в аут.

Минута преди края на редовното време, се стигна до доста спорно положение. Емил Смит Роу получи само жълт картон след опасното си влизане в краката на Керъл, но след разглеждане от VAR не бе изгонен и първоначално даденият му червен бе отменен. След като двата тима не успяха да си вкарат през редовното време, следваха продължения.

В тях Арсенал се добра до две попадения. В 109-ата минута, Емил Смит Роу прониза мрежата на "свраките" след като навлезе в наказателното поле и стреля от малък ъгъл отдясно за 1:0.

Осем минути по-късно Обамеянг донесе победата за "артилеристите" след като от точката на дузпата засече подаване отляво на Тиърни за 2:0.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Какъв гювеч обичат различните зодии

Ние обичаме гювечи, не само защото са част от традиционната българска кухня. Освен това, този тип ястия са подходящи за зимните месеци когато тялото ви иска нещо топло, уютно и засищащо. foodpanda сподели кои гювечи обичаме въз основа на нашия зодиакален знак. Овен – Като огнен знак Овенът харесва горещо! […]