Архимандрит Никанор: За Русия в днешния ѝ вид като държава Украйна е нетърпимо създание

NetNews

„Оказа се, че както виждате в днешно време хора проливат кръвта си за свободата си… Русия не може да търпи Украйна да съществува като неин антипод, като другото Аз – европейското, в което народът си избира правителство, а когато не му харесва, с революция го сваля. Руското държавническо мислене към момента възхожда към съветското, имперското… За Русия в днешния ѝ вид като държава Украйна е нетърпимо създание”.

Това коментира архимандрит Никанор пред Нова телевизия по повод войната на Русия срещу Украйна.

„Войната няма да спре по добрата воля на този, който я е започнал. Тя може единствено да спре, когато всички ние по цял свят платим цената. По-скъп дар от свободата човек няма. Свободният човек може да намери любовта. Свободният човек може да намери доброто.

Господ си е там, където винаги е бил. Стои във всеки един от нас – на вратата на нашите сърца и чака да го пуснем. Бог ни е дал воля“, добави той.

Той отправи обвинения срещу руската църква за жестокостите на Русия срещу цивилни в Украйна.

„Българската църква все пак ще я сложа в раздела на жертвите. Благодарение на вкарвани в нашите умове фалшиви парадигми за обезценяването на българския народ… че ние не можем, че ние сме една малка част от нещо велико и голямо, на което трябва да паднем и да се поклоним“, каза още архимандрит Никанор.

„Какво виждам аз в обществото: завист, омраза, отхвърляне на чуждите усилия, незачитане на чуждите постижения, егоизъм, незаинтерсованост“, твърди той.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Блестящата Барбра Стрейзънд стана на 80 г.

„Пристигнах в Холивуд, без да ми поправят носа и зъбите или да сменя името си. Това ми носи голямо удоволствие“, категорична е Барбра Стрейзънд, години след като е покорила куп върхове – и музикални, и актьорски. Иконата на киното и музиката се появява на бял свят на 24 април 1942 […]