Асен Василев: Възможни са нови санкции по „Магнитски“

NetNews

Има вероятност да има допълнителни санкции по глобалния закон "Магнитски", заяви служебният министър на финансите Асен Василев, цитиран от БНТ.

"Допълнителни санкции означава допълнителни лица, включени в списъка", уточни Василев след заседанието на временната парламентарна комисия в Народното събрание, на която той обясни какви са негативните въздействия върху българската финансово-икономическа система след решението на САЩ.

"Може и да няма, както казах – има вероятност. Не мога да ви подам никаква информация, тъй като американската страна взема тези решения едностранно", уточни Асен Василев.

Пред депутатите от комисията, част от заседанието на която се проведе при закрити врата, финансовият министър обяви, че ще бъде изготвена и предоставена справка за извадените и от списъка на министерството свързани лица.

Асен Василев коментира и предстоящата актуализация на държавния бюджет, която освен заради COVID-19, се налага и заради все по-надигащата се нова мигрантска вълна.

"Работим активно с Министерството на отбраната и МВР да се прецизират допълнителните разходи. За МВР вече има предвидени допълнителни разходи, те най-вероятно ще бъдат увеличени. Такива трябва да се предвидят и за Министерството на отбраната. Най-удачно е това да се случи между двете четения – да се коригират разходните тавани за двете министерства, за да могат парите да бъдат използвани за кризата, която се задава с бежанците", подчерта Василев и допълни, че все още точната сума не е ясна, тъй като продължават да се правят разчети.

Асен Василев припомни още, че в актуализацията на бюджета са заложени избори "2 в 1" за 133 милиона лева. Ако изборите се в отделни дни, средствата биха нараснали с още около 50 милиона лева.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Левски спечели турнира в памет на Трифон Иванов след бой над ЦСКА

Младите футболисти на Левски спечелиха за четвърти пореден път турнира в памет на легендата на българския футбол Трифон Иванов. На финала "сините" победиха ЦСКА с 4:2. Надпреварата на стадион "Ивайло" във Велико Търново бе на Футбол 9, за дeцa, poдeни cлeд 1 янyapи 2010 г., като мачовете се играха в […]