Атанас Чобанов за Тошко Йорданов: Не вярвайте на политици, които не могат да си проверят информацията

NetNews

Журналистът Атанас Чобанов, главен редактор на разследващия сайт BIRD.bg и част от екипа на друг разследващ такъв – "Биволъ", заяви, че информацията за сочения като наркотрафикант Исмет Османи е 100% проверена. Отговорът му е към депутата от "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

По-рано днес Йорданов се извини на народния представител Росица Кирова от ГЕРБ, която е съдружник на Османи, задето я разобличил като такава от трибуната на парламента, оправдавайки се, че е цитирал непроверена информация. "В изказването си от 23 април 2021г. в Парламента цитирах информация от сайта “Бивол” за съдружник на Росица Кирова наричайки го наркотрафикант. Позволих си да цитирам непроверена информация, действие, което е непривично за мен и моите колеги, за което искрено се извинявам", написаха от името на Йорданов в сайта на "Има такъв народ".

"Информацията, че Исмет Османи е сочен от германското и сръбското разузнаване като наркотрафикант е 100% проверена и публикувана от Wikileaks и от най-престижния проект за разследваща журналистика OCCRP. По-скоро не вярвайте на непроверени политици и на такива, които не умеят да проверяват информацията", беше отговорът на Чобанов в защита на "Биволъ", като приложи и активни връзки към оригиналните публикации:

https://wikileaks.org/…/BND_Kosovo_intelligence_report,_22…

https://www.occrp.org/…/serbian-presidents-brother-met-with…

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рут Колева е станала свидетел на тежката катастрофа край Ропотамо

Днес на обяд по пътя от Созопол към Приморско, точно до моста на р. Ропотамо, автомобилът, движещ се пред мен, направи забранен завой наляво и удари движещия си в насрещното шосе мотоциклет, на който се возеха двама души. Подадох сигнал на 112 секунди след катастрофата и полицията беше на място […]