Афганистан: Талибаните са разпуснали редица държавни институции

NetNews

Воденото от талибаните правителство на Афганистан е разпуснало редица държавни институции, включително парламента, Съвета за национална сигурност и Съвета за национално помирение, съобщава БГНЕС, като се позовава на The Khaama Press.

Според агенцията, талибаните са разпуснали Съвета за национална сигурност, Върховния съвет за национално помирение, Националното събрание (парламента) и са премахнали Комисията по правата на човека, Комисията за конституционен контрол и секретариатите на двете камари на парламента, цитира dariknews.bg.

По информация на The Khaama Press, върху документа стои подписът на премиера Мохамад Хасан Ахунд. Самото решение е било взето от върховния лидер на талибаните, молла Хибатула Ахундзаде.

Движението е оставило действащата Независима комисия за контрол върху изпълнението на Конституцията.

Медиите предполагат, че решението за разпускането на държавните институции вероятно е свързано с работата по съставянето и приемането на бюджета. По време на обсъжданията са били засегнати реформите в държавното управление, включително закриването или спирането на дейността на редица институции, които очаквали финансиране. Твърди се, че съкращенията на държавните служители са засегнали и други ведомства.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Автомобили Москвич: Бъдещето на завода на Renault в Москва е решено

Кметът на Москва Сергей Собянин обяви перспективите за завода на Renault в Москва на официалния си уебсайт. Както вече ви информирахме, сутринта на 16 май Renault Group обяви продажбата на Renault Русия (както и контролния пакет акции в AвтоВАЗ). Новият собственик е NAMI. Малко след това кметът на руската столица […]