Бабикян и Хаджигенов показаха доказателства за подслушване на политици, дават ги на МВР

NetNews

Когато избухна скандала с подслушването, имахме усещането, че трябва да се разкрие цялата истина. Това заяви Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън“ в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Той се появи в ефир заедно с адвокат Николай Хаджигенов, който показа доказателства за незаконно подслушване на политици от страна на службите.

"Стана ясно, че са подслушвани граждани и политици, а Прокуратурата не знае. По-голямата част от материалите са унищожени и това е стара практика. 95% сигурно е, че разрешенията са дадени от Специализираният съд на 82 души", заяви адвокат Николай Хаджигенов.

Ще дадем доказателствата за това, подчерта той.

Хаджигенов показа списък с номера, зад които стояли подслушвани хора и заяви, че това разрешение е издадено от председателя на Специализирания съд или заместниците му. Според него искането е дошло от главния прокурор, но името му никъде не фигурира в документите. По думите му Настимир Ананиев е бил един от подслушването. Друг бил Тихомир Василев. Сред подслушваните имало лица от Демократична България и други.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Украинският посланик: Германия се страхува от Путин

Германия се противопоставя на влизането на Украйна в НАТО и Европейския съюз заради "страха от руския лидер Владимир Путин", заяви украинският посланик в Берлин Андрий Мелник в интервю за списание Loyal, предаде РИА Новости. Според дипломата присъединяването към Северноатлантическия алианс е единственият начин да се гарантира сигурността на страната. "За […]