Байдън: В Украйна се случват „огромни военни престъпления“

NetNews

Байдън: В Украйна се случват "огромни военни престъпления"

Снимка: БГНЕС

В Украйна се случват „огромни военни престъпления“. Това каза американският президент Джо Байдън по време на реч във Вашингтон.

„Хладнокръвно екзекутирани цивилни и хвърлени тела в масови гробове. Усещането за бруталност и безчовечност е видимо за целия свят“, изтъкна той.

„Отговорните нации трябва да се съберат, за да държат тези извършители отговорни и заедно с нашите съюзници и партньори ще продължим да увеличаваме икономическите санкции върху Путин и с това да засилим икономическата изолация на Русия“, заяви президентът.

По думите му санкциите на Запада целят свиване на БВП на Русия поне двойно за година, като санкциите вероятно ще „заличат“ последните 15 години от финансовите печалби на Русия, съобщи БГНЕС.

Президентът похвали украинската армия с думите: „Благодарение на храбростта и бойния дух на украинския народ, Русия вече се провали в първоначалните си военни цели. Русия искаше да превземе столицата Киев и да свали нейното демократично избрано правителство. Тази битка далеч не е приключила. Тази война може да продължи дълго време, но САЩ ще продължат да стоят с Украйна и украинския народ в борбата им за свобода“, допълни Байдън.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Една от причините за болезнен секс

Болезненият полов акт, означаван с термина диспареуния, е познат на всяка жена в определен етап от живота ѝ. Той се изразява в постоянна или появяваща се периодично болка при проникване, по време на секс или след него. Състоянието е доста неприятно и възникването му може да се дължи както на […]