Байдън разговаря с премиерката на Швеция и с президента на Финландия

NetNews

Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря днес с премиерката на Швеция Магдалена Андершон и с президента на Финландия Саули Нинистьо. Разговорът продължи малко повече от половин час, обяви Белият дом, предаде Франс прес.

Финландският президент заяви в Туитър, че е изложил пред Байдън следващите етапи, пред които ще премине Финландия с цел присъединяване към НАТО и е добавил, че неговата страна е дълбоко признателна на САЩ за тяхната необходима подкрепа.

По-рано днес обаче Турция заплаши да блокира членството на Финландия и Швеция в организацията. Двете страни не могат да бъдат приети в нея без единодушен вот от страна на настоящите членове. Досега повечето страни членки на алианса, сред които и САЩ, а също и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, казаха, че са готови да приемат Финландия и Швеция с отворени обятия.

Кремъл още отсега пък изрази враждебността си към каквото и да е разширяване на алианса.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

ЦСКА 1948 постигна обрат и заби цели 5 гола на Арда

ЦСКА 1948 спечели с убедителното 5:1 срещата си с Арда Кърджали в предпоследния кръг от родния шампионат. Гостите поводеха още в първите секунди с гол на Светослав Ковачев, но след това на терена имаше само един отбор и той бе в червено. Александър Колев заби хеттрик във вратата на Мартин […]