Байдън разпорежда доставяне на още оръжие за Украйна

NetNews

Президентът на Съединените щати Джо Байдън ще разпореди доставяне на още оръжие за Украйна на стойност поне 100 милиона долара, предаде БНР, позовавайки се на агенция Ройтерс.

В доставката ще бъдат включени боеприпаси за тежка артилерия. Пентагонът вече е доставил 184 хиляди снаряда.

Общата стойност на оръжията и мунициите, доставени от САЩ за Украйна от 24 февруари досега, възлиза на 3 милиарда и 400 милиона долара.

Искане на президента за допълнителни 20 милиарда долара за военна помощ за Киев чака вече седмица одобрението на Конгреса.

По-рано днес германският министър на отбраната Кристине Ламбрехт съобщи, че до няколко седмици Бундесверът ще изпрати в Украйна седем 155-милиметрови самоходни гаубици като междувременно украински военнослужещи ще се обучават в Германия, за да могат да използват това оръжие.

Западът ускорява доставките за украинската армия в разгара на битката за Донбас. Също днес властите в град Северодонецк признаха, че административният център на Луганска област е почти обкръжен от руски и сепаратистки войски.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Папата: Християни убиват събратята си

Войната на Русия в Украйна е особено „варварска“, защото християни убиват събратята си християни. Вярата трябва да тласка вярващите към единство. Това каза Папа Франциск, предаде NOVA, позовавайки се на ВВС. В реч пред членове на службата на Ватикана, която насърчава християнското единство между католици, православни и други християнски църкви, […]