Байдън се срещна с родителите на журналиста отвлечен в Сирия

NetNews

Президентът на САЩ Джо Байдън се срещна в Белия дом с родителите на американския журналист Остин Тайс, отвлечен в Сирия преди около 10 години, предаде Франс прес.

Пред Марк и Дебра Тайс Байдън е повторил ангажимента си да продължи с усилията чрез всички дипломатически канали на разположение, за да се върне Остин при близките си, каза говорителката на Белия дом Джен Саки.

Администрацията на Байдън ще продължи с усилената си работа, за да върне у дома Остин и другите американци, държани за заложници по света, допълни тя.

Остин Тайс бе отвлечен на 14 август 2012 г. близо до Дамаск. Фотожурналистът на свободна практика е работил за групата Макклачи, „Вашингтон пост“, Си Би Ес, Франс прес и за други медии. Той се появи във видео през септември 2012 г. със завързани очи, но самоличността на похитителите му остава и до днес неизвестна. През март 2020 г. Доналд Тръмп заяви, че не знае дали Остин Тайс е все още жив, но миналата година американското правителство прецени, че той е наистина жив, предаде БТА.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Крадци удариха Института на розата в Казанлък, охранител е в болница

Охранител на 44 години е пострадал тежко при опит за кражба в Института по розата в Казанлък. По време на вечерен обход около 1:00 часа на 28 април дежурният охранител е забелязал, че мъж разбива прозорец на сградата. Той го е хванал и го е задържал, но от храстите е […]