Балабанов: ИТН няма да напусне коалицията заради шефа на БНБ

NetNews

Не кандидатурите за управител на БНБ, а казуси с търгуването на национални интереси категорично застрашават отношенията в една коалиция, смята депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

Коментарът му дойде, след като партийният лидер Слави Трифонов написа пост в социалната мрежа Facebook, в който отправи остри критики към премиера Кирил Петков заради позицията муза ветото върху старта на преговорите за членство в ЕС на РМС и кандидата за управител на БНБ от ИТН Любомир Каримански.

„Има неща, които са надпартийни, които не подлежат на никакви договорки“, посочи Балабанов и посъветва въпросите да се отправят към премиера по отношение на позицията му за РСМ.

„България не е за продан, няма цена, на която да се продаде националния интерес, нашата история, която е хилядолетна и нашите исторически отношения с РСМ независимо кой е министър-председател“, каза той.

Относно номинацията на Каримански Балабанов потвърди категоричната подкрепа на ИТН за него. „Ние ще си стоим зад нашия кандидат безапелационно. Другата седмица това ще се реши в пленарна зала“, отсече той.

Балабанов обаче беше категоричен, че ИТН няма да напусне коалицията заради шефа на БНБ.

„Нито ще си тръгнем, нито ще бъдем обидени, ако другият кандидат спечели. Казуси с търгуването на национални интереси, категорично застрашават отношенията в една такава коалиция. Надяваме се тези, които са си мислели, че ще продадат националните ни интереси да ревизират позициите си, защото в противен случай такива казуси са много по-сериозен проблем, отколкото гуверньор“, каза той.

А Андрей Гюров, който е другият претендент за управител на БНБ и фаворит на премиера, коментира, че няма основание да оттегля кандидатурата си.

„ДБ вече излязоха с позиция в полза на моята номинация, провеждам разговори с БСП, те ще вземат решение на заседание на група следващата седмица, обясни той, като  добави, че разговорите с тях са били много добри“, каза той.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Заловиха деца на 11 и 12 г., откраднали 1500 лв. от къща в Монтанско

Снимка: архив, БГНЕС Момче на 11 години и момиче на 12 години от село Долна Рикса в община Монтана са установени като автори на кражба на 1500 лева от дома на 26-годишен мъж в селото, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана. Кражбата е станала в дните от 15 […]