Барман напусна работа, след като шефът му забрани да пие в почивния му ден

NetNews

Абсурдна история прикова вниманието на интернет потребителите. Барман разказа, че е напуснал работата си, след като шефът му забранил да пие в почивния си ден.

В поредица от съобщения, публикувани в Reddit, служителят публикува спора с шефа си, който завършил с напускане, след като шефът настоял, че мъжът трябва да работи в почивния си ден.

В първото съобщение, изпратено в 2,59 ч. сутринта, шефът пише: „Имам нужда да дойдеш днес от 11 до 22 ч., имаме насрочено събитие и ни трябва един барман“.

„Не, благодаря. Утре е моят почивен ден“, отговорил барманът.

След това шефът му отговорил, че „трябва да си екипен играч“, и призовал служителя си все пак да дойде на работа в бара.

Служителят отговорил, като попитал: „Защо чак сега ми казваш в 3 часа сутринта, че ти трябвам на работа от 11 часа? Изпих няколко питиета и не ми се иска да идвам на работа с махмурлук и да работя толкова дълго в почивния си ден“.

След това шефът каза, че е важно „да си готов за работа“, и заявил, че да се напиеш „не изглежда добре за фирмата“. Той му казал, че трябва да е готов да „покрива другите“.

Служителят очевидно сметнал това за нелепо и отговорил: „Ти искаш от бармана да не пие в свободното си време? Искаш ли да отидеш и да кажеш и на готвачите да не ядат в извънработно време?“

Мъжът все пак добавя, че може би е щял да се съгласи, ако е знаел предварително, но след като шефът му заявил, че трябва да поговорят за това негово „отношение“, барманът категорично отвърнал: „Сега навсякъде има нужда от бармани. Мисля, че просто ще отида да работя на някое от десетките места, които търсят тук. Омръзна ми от вас.“

Шефът казал, че на сутринта ще съжалява за „импулсивното“ си решение, но в публикацията си в Reddit, служителят казал: „Аз не мога. Мисля, че взех правилното решение.“. Най-смело, барманът отвръща на вече бившия си шеф, с което и слага край на разговора: „Яж. ми. задника.“

Хората в коментарите под разказа масово се съгласяват с него. „Той попита, а аз му казах „не“. Той няма абсолютно никакво право да ти казва как трябва да се държиш, когато не си на работа“, пише един от тях.

„Трябва да останеш готов за работа“ е най-нелепото нещо, което някога съм чувал от работодател“, коментира друг.

Трети пък добавя: „Дори не бих отговорил на съобщението. Часът е 3 сутринта. Уикендът е. Телефонът ми е изключен. (Телефонът ми всъщност не е изключен, но ако ми пишеш за работа, значи телефонът ми е изключен. За всички останали телефонът ми е включен.“)

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Въоръжени откраднаха 50 000 лева от шофьор в Перник

Снимка: БГНЕС Въоръжен грабеж в Перник. Маскирани откраднали над 50 000 лева от жител на пернишкото село Витановци, съобщи bTV. Човекът, който е подал сигнал на 112 за грабежа, се казва Борислав Иванов. Според сигнала му, докато управлявал автомобила си, усетил, че гумите му са меки. Когато слязъл да ги […]