Барса губеше с 0:2, но победи с 5:3

NetNews

Барселона успя да изтръгне невероятно драматична победа с 5:3 в пореден мач от 1/4-финалната фаза на Купата на краля, след като двубоят влезе в продължения. Домакините поведоха в резултата в 33-та минута, след попадение на Кенеди. В началото на втората част Роберто Солдадо удвои аванса. Антоан Гризман и Жорди Алба обаче успяха да върнат паритета в последните минути на мача, за да влезе той в продължения. Антоан Гризман донесе аванс на своя тим в 100-та минута, част от продълженията на мача. Радостта беше кратка, защото Феде Вико изравни в 103-та минута от дузпа. Френки де Йонг, все пак, отново даде аванс на своя тим в 108-та минута. Жорди Алба оформи крайното 5:3 в 113-та минута.

Двубоят започна активно, като в първите 10 минути каталунците успяха да отправят цели 5 удара към противниковата врата. В 8-та минута Тринчао се оказа на голова позиция, след слабо избиване на топката от врататя на Гранада, но ударът на младока беше париран по-уверено от Ескандел при втория опит.

Минути по-късно Гризман се оказа на добра позиция, но не уцели вратата. В 23-та минута Меси опита късмета си от пряк свободен удар, но Ескандел отново беше на място, за да предотврати гол.

Както гостите контролираха напълно мача, така в 33-та минута авансът беше взет от домакините. След хубаво подаване на Алберто Соро, най-съобразителен се оказа крилото Кенеди, който разстреля Стеген от броени метри за 1:0. Три минути преди края на полувремето Серхи Роберто също не успя да затрудни Ескандел със слаб шут.

Минути след рестарта на второто полувреме нещата сдобиха още по-лош вид за Барселона. След бърза контраатака Анхел Монторо намери Роберто Солдадо, който отново не сбърка за 2:0.

В 62-та минута момчетата на Роналд Куман имаха шанс да се върнат в мача. След разбъркване в наказателното поле Лионел Меси стреля от границата на наказателното поле, но стража на гостите показа добър рефлекс и за пореден път не позволи да бъде преодолян. Минута по-късно Тринчао отново не успя да отбележи, нацелвайки горната греда на вратата на Ескандел.

В последните 15 минути на мача натискът на гостите стана свиреп. Антоан Гризман изпусна огромен шанс от броени метри в 84-та минута, преди резервата Усман Дембеле да нацели горната греда за Ескандел за втори път в мача.

Все пак, в 88-та минута Гризман успя да намали и да даде надежда на своя тим, след като най-сетне остави Ескандел безпомощен. Драмата предстоеше да стане пълна, след като отново Гризман намери пробива на Жорди Алба, а испанецът не сбърка в 3-та минута на добавеното време, за да прати мача в продължения.

В продълженията положенията продължиха да валят пред вратата на Ескандел и логичното се случи – Антоан Гризман донесе аванс на своя тим в 100-тната минута, част от продълженията на мача. Радостта беше кратка, защото Феде Вико изравни в 103-тата минута от дузпа.

Развръзката обаче тепърва предстоеше, защото Френки Де Йонг отново изведе своя тим напред в 108-тата минута, а положенията за Барса сякаш нямаха край в този мач. Жорди Алба довърши нещата в 113-тата минута след нова асистенция на феноменалния Антоан Гризман.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ювентус отхвърлили оферта на Ливърпул в размер на 57 милиона евро за резерва

Защитникът на Ювентус Мерих Демирал е бил преследван от Ливърпул в последните дни от трансферния прозорец. Мърсисайдци дори са отправили официална оферта за турския национал, но тя е била отхвърлена, разкри Sport Mediaset. Предложението е било на стойност 57 млн. евро. Любопитното е, че специализираният сайт Transfermarkt оценява Демирал на […]