Барса остава в борбата за титлата след 5:2 срещу Хетафе (ВИДЕО)

NetNews

Барселона триумфира с 5:2 над Хетафе в късния мач от програмата на Ла Лига. С два гола за успеха на каталунците се отличи Лионел Меси, за да се върне тима на третото място в класирането и да запази шансове за титлата.

С попаденията, аржентинецът стана единственият играч, който вкарва поне 25 гола през последните 12 сезона в топ 5 първенствата. Само през 2021 г. той е реализирал 22 гола и 8 асистенции.

Меси даде преднина на каталунците в 8-ата минута, но Клемент Ленгле си вкара автогол само четири минути по-късно.

Софиян Шакла върна "услугата" с автогол в 28-ата минута за нова преднина на Барса, а Меси реализира отново в 33-ата минута.

Финалът на мача обаче беше изнервен за домакините, след като Хетафе успя да намали до 3:2 в 69-ата минута с дузпа от Енес Унал, но Роналд Араухо в 88-ата минута подпечата триумфа, след което Антоан Гризман в 93-ата минута оформи крайното 5: 2.

Сега Барселона има 68 точки на трето място, две точки зад второто място на Реал (Мадрид) и пет зад лидера Атлетико (Мадрид).

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Лекарите на Навални го призоваха незабавно да прекрати гладната стачка

Близки на руския опозиционер Алексей Навални медици, включително личният му лекар, го призоваха да прекрати незабавно гладната си стачка, опасявайки, че ако я продължи, той може да умре или да увреди сериозно здравето си, предаде AFP. "Като лекуващи лекари се обръщаме към Алексей Навални и го молим да спре незабавно […]