Барселона показа, че има сили за обрат срещу ПСЖ, но се скъса да пропуска

NetNews

ПСЖ и Барселона завършиха 1:1 на "Парк де Пренс" в реванш от осминафиналите на Шампионската лига и така френският шампион се класира напред с общ резултат 5:2 след успеха си с 4:1 в първия двубой на „Камп Ноу“. Въпреки че Барселона се хвърли в мача като отбор, който няма какво да губи, ПСЖ създаде първите две голови положения, но Маркиньос и Идриса Гей стреляха неточно с глава. Постепенно Барса взе инициативата в свой ръце и създаде няколко опасности за противниковата врата.

В 8-ата минута Усман Дембеле бе изведен зад защитата на парижани, но бе препънат от Лейвин Курзава. Лионел Меси имаше възможност да изпълни прекия свободен удар. Позиция за обстрел бе добра, но аржентинецът прати топката над напречната греда.

Пет минути по-късно Дембеле проби в наказателното поле на ПСЖ, но стреля слабо и не затрудни Кейлор Навас.

В 16-ата Килиан Мбапе имаше свободно пространство. Нападателят на Пари Сен Жермен проби и стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Марк-Андре тер Стеген.

Малко по-късно Оскар Мингеса засече с глава центриране в наказателното поле. Получи се рикошет в тялото на защитник, но топката излезе в ъглов удар.

В 18-ата минута Усман Дембеле отново бе изведен на добра позиция. Французинът надбяга защитата на ПСЖ и пробва диагонален удар по земя. Кейлор Навас обаче показа чудесен рефлекс, плонжира и успя да спаси.

Неубедителните действия на ПСЖ продължаваха, а Барселона атакуваше. В 23-ата минута Сержиньо Дест получи на дясното крило. Крайният бранител навлезе в наказателното поле и опита мощен шут от малък ъгъл. Кейлор Навас успя да закачи топката с върха на пръстите си, което се оказа достатъчно, за да запази вратата си. Топката се отби от напречната греда.

Минутка по-късно Усман Дембеле получи на скорост и навлезе в наказателното поле. Той опита успоредно подаване на голлинията, но Меси се размина на косъм от топката и не успя да засече.

В 27-ата минута Мауро Икарди бе потърсен с подаване в наказателното поле на Барса. Той бе настъпен неволно от Клеман Ленгле и се строполи на тревата. Първоначално главният съдия Антъни Тейлър даде знак играта да продължи, но след като прегледа ситуацията чрез VAR отсъди 11-метров наказателен удар, въпреки че нямаше умисъл в действията на бранителя, а Икарди нямаше никакъв шанс да стигне до топката преди Тер Стеген. Зад топката застана Килиан Мбапе, който прати топката в мрежата за 1:0.

В 35-ата минута Усман Дембеле получи на чиста позиция, но с десния си крак стреля слабо и не затрудни Навас. Две минути по-късно Барса изравни. Лионел Меси отбеляза страхотен гол и върна надеждите на каталунците. Капитанът на гостите получи свободно пространство и с мощен удар от дистанция заби топката в горния десен ъгъл на вратата.

Веднага след подновяването на играта от центъра Барса се втурна в нова атака. Сержиньо Дест бе потърсен в наказателното поле. Той бе изблъскан от Кейлор Навас, преди вратарят да улови топката. Антъни Тейлър не уважи претенциите на Барселона за дузпа, а до намеса на VAR не се стигна.

В 42-рата минута Дембеле проби отдясно и върна назад към Серхио Бускетс, който стреля от границата на наказателното поле, но Навас спаси. Последва контраатака на ПСЖ. Мбапе се измъкна от защитата на Барса, но ударът му бе отразен от Тер Стеген.

В добавеното време на първата част Курзава изрита Антоан Гризман в наказателното поле и Антъни Тейлър посочи бялата точка. Лионел Меси изпълни наказателния удар. Кейлор Навас хвана ъгъла и успя с коляно да спаси. Стражът извади късмет, защото топката се отби от напречната греда, но не влезе във вратата му.

След почивката Барселона бързо взе контрола върху събитията на терена, но нямаше физическите сили да играе на високото темпо, както го правеше през първите 45 минути. ПСЖ доста по-добре успяваше да изнася топката и да я задържа в свое владение.

Час игра след началото Жорди Алба намери Меси в наказателното поле. Капитанът на каталунците обаче се забави, което позволи на защитата на парижани да се справи. Все пак аржентинецът стреля, но топката бе блокирана.

В 69-ата минута Усман Дембеле центрира от ъглов удар. На близката греда бе Серхио Бускетс, който отклони с глава. Кейлор Навас демонстрира чудесен рефлекс и направи поредното си ключово спасяване от началото на мача.

Четвърт час преди изтичането на редовното време Франсиско Тринкао получи възможност да стреля от границата на наказателното поле. На пътя на топката обаче застана Данило и не се наложи намесата на Кейлор Навас.

В 83-тата минута ПСЖ организира добра контраатака Мауро Икарди получи в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но неточно.

Две минути по-късно Барселона организира атака на скорост, който завърши със силен удар на Гризман от границата на наказателното поле, който не намери целта.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Кукерландия" пропадна и в община "Тунджа"

И в община "Тунджа" няма да се състоят предвидентие шествия и игри на кукери, част от програмата на "Кукерландия" 2021, научи от свой източник НетНюз.