Барселона успя да пречупи Хетафе

NetNews

Барселона надви у дома Хетафе с 2:1 в мач от третия кръг на испанската Ла Лига и записа втори успех за сезона. Серхи Роберто (2) и Мемфис Депай (30) вкараха за домакините, а Сандро (19) се разписа за гостите.

Срещата на "Камп Ноу" започна с една минута мълчание в памет на жертвите на коронавируса, а на трибуните бяха допуснати 26 000 зрители според разпоредбите на здравните власти в Испания.

Каталунците започнаха вихрено и поведоха след по-малко от 120 секунди игра. Жорди Алба центрира отляво и Мартин Брайтуайт пропусна топката, а Серхи Роберто я отклони зад гърба на Давид Сориа за 1:0. Отговорът на гостите от едноименното мадридско предградия Хетафе дойде в 19-ата минута, когато Сандро вкара за 1:1 с шут по земя след двойно подаване с Аленя.

След половин час игра Барса възстанови аванса си след отлична атака, завършена от нидерландския национал Мемфис Депай, който получи пас от сънародника си Френки да Йонг, финтира двама защитници и прати топката в близкия ъгъл за 2:1.

Хетафе подложи под натиск домакините веднага след почивката и в 55-ата минута Аленя пропиля добър шанс да изравни, след като получи отличен пас в наказателното поле. Емерсон обаче изби топката от краката му. Пет минути след това Максимович имаше възможност, но ударът му не затрудни вратаря Тер Щеген. В 64-ата минута пък Арамбари шутира неточно.

В заключителните минути домакините отново застрашиха скучаещия след почивката Давид Сориа и стигнаха до попадение, но то не бе признато заради засада на Бускетс. В 85-ата минута Дест центрира и Мемфис Депай нанесе атрактивен удар, но е намери целта, а до края на мача резултатът остана непроменен.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ракетният удар в Кабул - дрон на САЩ срещу кола с терористи на ДАЕШ

Американските сили в неделя удариха с дрон, унищожавайки кола с експлозиви в Кабул, с помощта на която бойците от ДАЕШ (Ислямска държава – Хорасан), имаха за цел извърши терористична атака, се казва в изявление на представителя на Централното командване на САЩ Бил Ърбан, цитиран от БиБиСи. "Днес американските сили извършиха […]