Бачийски намекна, че ЦИК готви промяна в полза на ДПС

NetNews

"Всички сме се наслушали как се говори за манипулации по време на изборите в Турция. През 2017 година аз и мои съмишленици отидохме да проверим процесите". Това заяви в студиото на предаването "Делници", което се излъчва по телевизия Евроком, Константин Бачийски, общински съветник в Бургас от СЕК.

"Преди да гласува, всеки трябва да подпише декларация, че е гласувал само в определената секция. В момента в ЦИК се готви промяна, една сричка, която обаче подготвя решение, че въпросната декларация може да бъде подписана пред, а не в изборната секция, каза Бачийски.

Според него това обслужва основно ДПС в Турция.

"Въпросът е коя ще е политическата партия, която ще се прегърне с ДПС по този въпрос. Предложението ще бъде гласувано в понеделник. В Изборния кодекс се казва, че се забранява да се раздават предварително книжа и материали. Тази декларация е част от тези книжа. Ще видим дали ще има задкулисие, това подпомага една машинация на изборите, посочи още общинският съветник".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

По колко пари прибират звездите на ПСЖ?

По традиция френското списание “Екип” разкри заплатите на най-високоплатените футболисти в местното първенство. Най-много получава Неймар – по 3 060 000 евро бруто на месец, следван от съотборника си в Пари Сен Жермен Килиан Мбапе с 2 098 000 евро. Доказателство за финансовата мощ на шампионите е фактът, че в […]