Бащата на Илия Павлов с разкрития за Луканов, Васил и Жоро Илиеви

NetNews

Илия Павлов беше създал доверие в нацията, а не в конкуренцията. Теглеше кредит, плащаше го. Даваше добри заплати на работниците си. Това заяви в ефира на предаването "Офанзива" по NOVA NEWS бащата на Илия Павлов – Павел Найденов.

На въпрос кои политици най-често са идвали при Илия Павлов Павел отвърна, че много са минавали от там. "Това е нещо редовно. Най-често от него искаха приятелство. Те са искали да почерпят опит от него или да се възползват от него", заяви Найденов.

"Хората, които се занимават с бизнес и искат развитие и работят почетено, разбира се, ще имат растеж", коментира той.

На въпрос кое е първото яйцето или кокошката – демек бизнесменът или политикът, Найденов заяви, че това е политикът.

"ДС може да е увреждала нечии интереси, а другаде може и да е помогнала. Там имаше компетентни хора, които активно участват в бизнеса и в стопанския живот", разкри той.

"От политиците някои се включваха много активно да защитават работници и работодатели. Като такива например мога да кажа Андрей Луканов. Той беше просветен и знаеше кога кой и къде да пипа", заяви Найденов.

"Илия казваше "Г-н Луканов, сега аз карам влака"", спомня си Найденов.

"Аз давам вечеря в Бистрица. Имахме ресторант там. Бяха дошли руснаците, както и други хора, там на вечеря. Аз движих нещата. Опа, по едно време се показва и Андрей Луканов и то най-неканен. За него нямаше място. Аз станах и той седна на моето място. Тогава никой не стана да го поздрави. Руснаците не му обърнаха внимание", каза той.

"Когато разбрах, че Луканов е разстрелян, реших, че това е дейност на хора, на които е раздавал финансови блага. Бях чул, че на някои дал, на друг не е. На някои дал, пък си ги търси. Той даваше куфарче и вътре пишеше какво трябва да се направи. Той търсеше милиони. Не знам колко точно", призна Найденов.

По думите му Илия Павлов също е раздал доста пари.

"Васил Илиев беше много интелигентен. По-умен беше от Жоро. Васил не се конфронтираше, подхождаше умно", спомня си Найденов.

"Васил не беше зъл. Беше интелигентно момче. Отиваше си към офиса, на ъгъла го причакаха и застреляха", добави той.

Найденов призна, че не знае с какви пари е разполагал синът му, но е бил почтен и се е разплащал точно винаги с всички.

"Жоро Илиев миличкият беше зъл и глупав. Той веднага започна да търси под вола теле. Не беше достатъчно интелигентен. С него винаги имаше два бодигарда с автомати", каза той.

"Имах едно заведение и си изпълнявам задълженията по договора. Той по едно време започна да идва там и вика: "Бай Павеле, ще ми го дадеш". Казах му какви са ми задълженията и, че ако ми ги плати, може да го вземе. Дадох му го. Отидох след време да си взимам неща и да си търся парите за заведението. Намерих го Жоро и му викам "Ей, борчлия, какво става бре", а той се обърна към охраната си, те да ми ги дадат", спомня си Найденов.

По думите му Жоро Илиев е бил глупав и не е формирал печалби.

Той призна, че може да е имало руски чадър върху Илия Павлов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Божинов: Жалко, че няма да ме тренира най-добрия треньор в България

Вече бившият нападател на Левски Валери Божинов заяви пред NOV, че съжалява заради невъзможността да работи със Станимир Стоилов. Той сподели, че Наско Сираков му е предложил пост в клуба. „Дойде най-добрият отбор в България и в историята на Левски. Мотиватор и обединител. Мъри Стоилов е такъв човек. Топ треньор. […]