БДЖ отчете увеличение на приходите, ще вдигат заплатите

NetNews

Националният железопътен превозвач отчете увеличение на своите приходи за първото тримесечие на годината. В „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД увеличението на приходите е с 20%, което е в резултат на увеличения брой пътници, използващи жп транспортa. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщенията.

В „БДЖ – Товарни превози“ ЕООД ръстът на приходите е с 10%, което се дължи на повече изпълнени заявки за превоз на товари и предоговoрени тарифи с клиентите на дружеството. Предприети са стъпки за подобряване на предлаганата услуга, свързани с повишаване нивото на комфорт и обслужване от страна на персонала.

Паралелно с това, дружествата за пътнически и товарни превози са предприели мерки за оптимизация на разходите, като реалният ефект ще бъде отчетен още в края на този месец.

В резултат на по-добрите финансови резултати, ръководството на БДЖ предвижда поетапно повишение на заплатите на експлоатационния персонал.

Възнагражденията ще се увеличават съобразно критерии, свързани с личния принос и ангажираност на служителите към работния процес, както и постигнатите резултати, свързани с по-добри условия за превоз на пътници и товари.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

ГЕРБ поиска комисия за спрения газ

ГЕРБ-СДС внесе в Народното събрание проект на решение за създаване на временна комисия за проверка на обстоятелствата, довели до спиране на природния газ от Газпром експорт. Това сочи справка на интернет страницата на парламента. Временната комисия, ако бъде гласувано нейното създаване, трябва да провери също проведената процедура за избор на […]