Безжична прахосмукачка с лазер, насочен към боклука

NetNews

Dyson, британски производител на домакински уреди, пуска на пазара своята нова прахосмукачка Dyson V15 Detect, която се характеризира с лазерна система за откриване на прахови частици с големина 10 микрона. Почистваната зона, разположена пред работната зона на четката на прахосмукачката, е осветена с лазер и показва степента на замърсяване на пода.

Потребителят на прахосмукачката ще може визуално да види как подовете в стаята се нуждаят от почистване. Освен това, за разлика от традиционната подсветка, инсталирана в някои модели прахосмукачки и показваща пространството, което се почиства с прахосмукачка, Dyson V15 Detect разполага със система, която ви позволява да разберете какво прахосмукачката смуче.

Dyson V15 Detect замества предишния флагман на компанията, V11, пуснат през 2019 година. Новият модел има дисплей с течни кристали, който ви позволява да получите повече информация, да изберете режим на работа и да следите оставащото зареждане на батерията. Акумулаторната батерия осигурява един час непрекъснат живот на батерията.

В допълнение към лазера за осветяване на прах, друго нововъведение е новият акустичен пиезосензор, който в комбинация с нов микропроцесор контролира въздухозаборника на прахосмукачката, за да определи както размера, така и количеството прах.

Тази информация се предава на вградения LCD дисплей и изпраща команда към главния двигател, която може да увеличи мощността на засмукване, ако прахосмукачката открие достатъчно големи частици прах или отломки. Двигателят Dyson Hyperdymium работи при 125 000 об/мин. Понастоящем прахосмукачката Dyson V15 Detect се предлага на уебсайта на компанията за 700 долара.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Свидетели сме на нова световна война, каза Макрон

Европа е изправена пред „нов тип световна война“, свързана с ваксинацията, каза за вестник Le Figaro френският президент Еманюел Макрон на пресконференция след първия ден на виртуалната среща на върха на ЕС, предаде агенция БГНЕС. Според него това се дължи, наред с други неща, на "желанието на Русия и Китай […]