Без Меси Барселона се дъни у дома, добра се до точка срещу Ейбар (ВИДЕО)

NetNews

Отборът на Барселона приключи кошмарната си година с равенство и отново разочарова привържениците си. Каталунците завършиха 1:1 у дома с Ейбар в мач от 16-ия кръг на Ла Лига, с което продължават с неубедителните си изяви и остават далеч от лидерите в таблицата.

В петата минута Араухо падна в наказателното поле на гостите след изпълнение на корнер. Той стигна до топката и беше изритан при непохватно действие на защитник. След преглеждане на видеоповторение съдията назначи дузпа. Мартин Брайтуайт шутира покрай гредата и пропусна брилянтната голова възможност. Вратарят беше избрал същия ъгъл, но не се наложи да играе с топката.

Гостите от „Ипуруа“ създадоха напрежение с няколко корнера пред вратата на Марк-Андре тер Стеген. В 25-ата минута Брайтуайт прати топката в мрежата на гостите. Попадението обаче не беше зачетено заради засада. Иначе датският нападател получи хубаво подаване от Жуниор Фирпо и завърши с едно докосване, но резултатът остана 0:0 след намеса на ВАР.

В 33-ата Педри пусна добра топка за Брайтуайт в наказателното поле, но „деветката“ не успя да стигне до топката. Баските играеха дръзко и често пресираха високо. В 42-ата Гризман стреля от 19 метра, топката се плъзна по земята и премина покрай далечната греда.

На почивката Куман замени Сержиньо Дест с Усман Дембеле. Френското крило изостри атаката на домакините. В 51-ата минута „лос кулес“ развиха чудесна акция, но Дембеле беше блокиран в наказателното поле. Две минути по-късно Гризман шутира от 20 метра – вратарят Марко Дмитрович плонжира и улови. В 56-ата Педри изведе превъзходно Дембеле фронтално срещу вратаря. Усман обаче стреля в тялото на вратаря.

Минута по-късно баските откриха резултата след груба грешка на Араухо. Бранителят се засуети на центъра като последен в защитата и позволи Кике Гарсия да се устреми напред с топка в краката. Нападателят на гостите се разписа с точен изстрел сам срещу вратаря – 0:1. Куман реагира с двойна смяна – Тринкао и Филипе Коутиньо за Миралем Пянич и Гризман. В 67-ата Барселона отвърна с изравнителен гол. Каталунците изградиха атрактивна атака отляво. Жуниор центрира ниска топка, която стигна до далечната греда. Дембеле я насочи с едно движение в мрежата за 1:1.

В 71-ата Брайтуайт за малко не отбеляза куриозен гол, след като вратарят изби топката в корема му. Кълбото излезе в аут. В 86-ата Педри пропусна чудесен шанс, стреляйки над гредата от 12 метра. Коутиньо подаде топката в наказателното поле, но тя тупна пред младия испанец. В 90-ата Тринкао овладя в наказателното поле, заобиколи двама и насочи по диагонала, но в аут.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как да спрем „емоционалното преяждане“

Неспособността да се откажем от нездравословното хранене се дължи на промяна в системата за вземане на решения и импулсния контрол. Затова човек на първо място трябва да се погрижи вредните продукти да попадат във фокуса на вниманието му колкото е възможно по-рядко, съветва Мей Симпкин – водещ диетолог и консултант […]