Без щети и пострадали се размина пожарът в ж.к. „Граф Игнатиев” в Ямбол

NetNews

Всички специализирани автомобили на „Пожарна безопасност и защита на населението” – Ямбол вчера бяха мобилизирани в потушаването на пожара, горял южно от ж.к. „Граф Игнатиев”. Огнеборците се справиха със стихията за около два часа и предотвратиха риска от пламване на квартала. Работата им бе затруднена заради силния вятър вчера, от който пламъците се развиха на широк фронт.

Огънят тръгна от пламнали сухи треви и храсти в участъка зад оградата на Факултета „Техника и технологии”, близо до реката. За секунди се разрасна и обхвана цели 40 декара площ между жилищния квартал и коритото на Тунджа. Живущи наблизо хора също се включиха в гасенето с подръчни средства.

Причините за лумването на огъня се изясняват.

От пожарната служба отново призовават за повишено внимание и спазване на мерките за  безопасност. Само от началото на тази седмица екипи на пожарната са реагирали на 16 сигнала за пожари. До момента се разминава без сериозни щети, като огънят тръгва от горящи сухи треви и отпадъци.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Хаджигенов приветства бъдещия политически проект на Петков и Василев

Приветствам нов политически проект от хора, които използват главите си по предназначение. Това коментира Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!“, в предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“. „Аз приветствам подобни прояви. Ако щете, ние самите сме подобен вид проява, така че за мен ще бъде удоволствие да […]