Бейл: В Лос Анджелис се чувствам като у дома си

NetNews

Уелската футболна звезда Гарет Бейл заяви, че се чувства „като у дома си“ в Лос Анджелис, след като бе официално представен пред феновете на Лос Анджелис. Бившият футболист на Тотнъм и Реал Мадрид излезе на терена преди началото на дербито с Ел Ей Галакси, което феновете шеговито наричат „Ел Трафико“ заради пословичните задръствания в най-големия град в Калифорния, предава БГНЕС.

„Какво невероятно посрещане получих, когато излязох на терена. Веднага се почувствах като у дома си“, заяви 32-годишният футболист пред ESPN. „Най-добрата подготовка са мачовете. Искам да играя мачове и да оставя своя отпечатък тук по най-добрия възможен начин, и да помогна на ЛАФК да спечели трофей. Американското първенство става все по-популярно, а това е един много привлекателен клуб“, коментира своя избор за нов отбор Бейл.

На терена ЛАФК, които водят в класирането на Западната конференция в МЛС, победи градския си съперник с 3:2.

Припомняме, че капитанът на Уелс Гарет Бейл подписа 12-месечен контракт с Лос Анджелис ФК, който включва опция за още една година. Офанзивният футболист, петкратен победител в Шампионската лига, прекара девет години в Реал Мадрид.

ейл има 105 мача за Уелс от 2006 насам, в които е отбелязал 28 гола и направил 22 асистенции. Той вдъхнови „драконите“ за достигането до Световното първенство в Катар в края на годината – тяхната първа поява на планетарния форум от 64 години насам.

Роденият в Кардиф футболист прави професионалния си дебют на 16 години през 2006 за Саутхемптън в Чемпиъншип, преди да се присъедини към Тотнъм във Висшата лига година по-късно, като реализира 42 гола в 146 мача до 2013, когато отиде в Реал. За гранда от Мадрид Бейл вкара 106 попадения и асистира за други 67 в 258 срещи, като спечели цели 19 трофея с Кралския клуб. /БГНЕС

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Островът се тресе! Хиляди протестиращи щурмуваха резиденцията на президента на Шри Ланка (ВИДЕО)

Хиляди протестиращи в търговската столица на Шри Ланка – Коломбо, днес пробиха полицейския кордон и щурмуваха официалната резиденция на президента по време на едно от най-големите тази година антиправителствени шествия в засегнатата от кризата, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. Някои от протестиращите, които държаха ланкийски знамена и каски, нахлуха в […]