Беларус намали допустимия брой на служителите в американското посолство

NetNews

Беларус е уведомил САЩ, че съкращава допустимия брой на дипломатическите и другите служителите в американското посолство в столицата Минск, предаде Ройтерс, като се позова на беларуското външно министерство.

Беларуските власти ще въведат също нови, по-строги изисквания за издаването на визи на американските граждани, които работят в Беларус, посочи ведомството, предаде БТА.

В изявление на уебсайта си министерството отбелязва, че мярката е в отговор на американските санкции, наложени на Беларус заради действията на властите срещу опозицията. Приетите от Минск мерки имат за цел да изпратят ясен сигнал до САЩ, че оказването на натиск и принуда по отношение на Беларус няма изгледи за успех, каза говорител на министерството, цитиран от ТАСС.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

7 храни, които удължават живота

Със затоплянето на времето и посрещането на лятото на пазара се появи огромен избор от какви ли не храни и продукти и понякога ни е трудно да открием точните полезни за нас храни. Важно е да подхождаме разумно към пазаруването и да подбираме продукти, благодарение на които да подобрим здравето […]