Беларус ще предостави оборудване на Русия

NetNews

Беларуските компании ще предоставят на Русия необходимото оборудване, за да се задълбочи сътрудничеството между двете страни. Това заяви президентът на Беларус, Александър Лукашенко, по време на среща с губернатора на Воронежска област Александър Гусев, съобщава агенция БелТА.

Държавният глава увери, че Беларус иска да помогне на Русия, след като редица западни компании спряха дейността си на територията ѝ поради продължаващия конфликт с Украйна.

Лукашенко подчерта, че „индустриалното сътрудничество трябва да стане ключов аспект на нашите търговско-икономически отношения“.

По негови думи Минск и Москва „изграждат единна съюзна държава на новите принципи, за да гарантират, че интересите на всички се зачитат“ и че „този съюз ще привлече други републики от бившия Съветски съюз“, цитира news.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Държава забрани вноса на автомобили, алкохол и тютюн

Непал забрани вноса на автомобили, алкохол, тютюн и други луксозни стоки и съкрати работната седмица, за да запази намаляващия запас от чуждестранна валута, съобщи AP. В съобщение, публикувано в правителствения вестник, се казва, че могат да се внасят само автомобили за спешна помощ. Няма да бъде разрешен вносът на какъвто […]