Белгия очаква да подслони до 170 хиляди бежанци от Украйна

NetNews

В Белгия се очакват до 170 хиляди бежанци от Украйна, съобщи белгийският държавен секретар по убежището Сами Махди. Той уточни, че по-вероятно е броят на бежанците да не надхвърли 100 хиляди.

По неговите думи досега в страната са били подслонени 38 000 украинци, избягали от войната в тяхната родина. Махди посочи, че бежанците от Украйна получават топъл прием.

Местни медии отбелязват, че белгийците се затрудняват най-много от общуването с украинците заради езиковата бариера. Допълва се, че Белгия ще подпомогне бежанците да се приобщят, включително с езиково обучение.

Украинските бежанци в Белгия получават социални помощи в обичайния за страната размер, от които се предвижда да отделят 20 на сто за разноските на приемните семейства. Те имат право да наемат жилища и да работят временно, както предвиждат насоките на ЕС.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Тези вълшебни продукти бързо изграждат мускулна маса

Ако пролетта е моментът, когато започвате да мислите за диетата, упражненията и подготовката за летния сезон, трябва да знаете, че спортът със сигурност ще промени формата на тялото ви, но храненето ще бъде основният му съюзник. Тези, които искат да натрупат мускулна маса, трябва да заложат на пилешкото и говеждото […]