Берое и Арда не успяха да се победят в интересен сблъсък

NetNews

Берое и Арда завършиха 1:1 в първи мач от деветия кръг на efbet Лига. Омар Камара (43-дузпа) изведе домакините напред в резултата, а резервата Жуниньо (79) донесе точката с красив гол за гостите. Феновете на тима от Стара Загорка се ядосаха и още преди последния съдийски сигнал поискаха оставка на старши треньора Петър Колев, за чийто пост фаворит е Любослав Пенев, който е пред сензационно завръщане в елита.

Преди началото на срещата голмайстор №1 в българския елит Мартин Камбуров бе награден от БФС, Берое и Старозагорска община за рекорда си от 254 попадения, получавайки плакет и Златна обувка. Нападателят влезе в игра като резерва едва в края на мястото на Тунгара, но е успя да помогне на съотборниците си да стигнат до победата, въпреки че те бяха по-активни и настоятелни в търсена на успеха.

Още във 2-ата минута Серкан Юсеин получи топката в наказателното поле, но ударът му бе слаб и Иван Караджов лесно улови топката. Пет минути по-късно Караджов изби с една ръка след центриране на Кийлън Лебон. Малко след това Лъчезар Котев отправи изстрел от дистанция, но Ганев отрази топката.

В 28-ата минута след изпълнение на корнер Иван Караджов увисна и при съприкосновението му с Алиун Фал нападателят на старозагорци се озова на земята, а съдията Иво Андреев посочи бялата точка и предупреди вратаря с жълт картон. След дълги разправии и преглед на ситуацията с ВАР дузпата бе потвърдена и в 32-ата минута Омар Камара реализира от наказателния удар за 1:0. В добавеното време на първата част Алиун Фал центрира в наказателното поле към Кийлън Лебон, чийто удар бе спасен от Иван Караджов и топката излезе в корнер.

Три минути след почивката Лебон пусна успореден на голлинията и Фал опита да прати топката с пета във вратата на Караджов, но не успя. Домакините продължиха да натискат и в 56-ата минута Караджов спаси удар на Лебон. Две минути след това Абубакар Тунгара се възползва от грешка на Пламен Крумов и му отне топката, но сгреши при завършващия удар и не намери целта. След още десет минути игра Тунгара отправи мощен шут от границата на наказателното поле, но топката премина покрай вратата на Караджов.

В 77-ата минута Тунгара отново шутира по земя от дистанция, а Караджов нямаше проблем да спаси. Две минути след това резервата на гостите Жуиньо овладя на гърди извън наказателното поле и с мощен шут изравни за 1:1. Мартин Камбуров се появи като резерва на мястото на Тунгара, но до края на мача домакините така и не стигнаха до успеха.

След равенството Берое събра 13 точки от 9 мача и се изравни с ЦСКА, който обаче има същия актив на четвъртата позиция след 5 изиграни срещи. Арда вече е на седма позиция с 9 точки от 7 мача.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кирил Петков: На 21-ви април съм се отказал от канадското ми гражданство

"На 21-ви април съм дал заявление да се откажа от канадското си гражданство и това е датата, на която съм се отказал от него", каза Кирил Петков пред "ЕвроДикоФ" по Евроком. "Не смятам да ходя до Румъния, защото има пълно потвърждение, че съм се отказал от това, че съм канадец", […]