Берое си гарантира място в Топ 6 след точка на „Огоста“

NetNews

Отборите на Монтана и Берое не се победиха в последния си мач за редовния сезон в efbet Лига. Равенството 1:1 на "Огоста" имаше далеч по-важно значение за гостите, които си гарантираха участие в плейофната първа шестица. Днес заралии бяха водени от новия си треньор Петър Колев, но не успяха да се справят с последния във временното класиране.

Иван Минчев даде аванс на "зелено-белите" пет минути преди почивката, но след паузата Владимир Айтов наказа колективна грешка в защитата на гостите. Домакините, които ще се борят в четворката за оставане в елита, би трябвало да съжаляват, защото още в третата минута звездата им Тони Тасев изпълни дузпа.

Освен със завръщането на публиката, двубоят ще бъде запомнен и с няколко странни отсъждания на съдията Георги Николов.

Завърналите се на "Огоста" зрители трябваше да почакат 180 секунди, за да станат свидетели на сериозен екшън. Първият корнер на домакините причини големи щети за селекцията на Берое. Капитанът на Монтана Иван Михов бе забравен на далечна греда и съумя да стреля с глава. Застаналият на голлинията Алиун Фал реши да се прави на вратар и с ръка изчисти от голлинията. Това значеше дузпа за "синьо-белите", но сензационно не и червен картон за провинилия се сенегалец. Реферът Георги Николов единствено го санкционира с жълт такъв, което събуди бурното неодобрение на монтанската скамейка. И все пак дузпата се зае да изпълни Тони Тасев. Перфектен, но малко пред голлинията си, обаче бе Душан Перниш, който отрази и остави резултата 0:0.

Двата тима влязоха в спор и с настъпването на шестата минута. Тогава Янко Ангелов влезе безумно в краката на Александър Василев, но също беше пожален от арбитъра и видя само жълтия цвят.

Душан Перниш поведе с 2:0 при спасените изстрели срещу Тони Тасев. Нисичкият техничар го сюрпизира с далечен удар в 12-ата минута, ала словакът имаше необходимото време и реагира възможно най-адекватно.

След изключително динамичните начални минути, мачът в Монтана навлезе в едно доста скучно русло, предлагащо единствено здрави сблъсъци в центъра на терена. В 28-ата Иван Минчев пробва да разчупи статуквото с изпълнение на фаул. Техничарят прехвърли стената, но не матира концентрирания Макенджиев.

Домакините възнегодуваха от поредна съдийска неточност в 33-ата минута. Тогава Илиас Хасани забрави за картона си и влезе много остро в краката на Тасев, като подкрепящите "синьо-белите" пожелаха неговото изгонване. До такова обаче не се стигна.

Пет минути преди сигнала за полувреме, Берое поведе, сякаш с първото си сериозно положение в срещата. Всичко започна от добра комбинация по фланга между Стефанов и Фуртадо. Националът на Кабо Верде продължи за Камбуров, който внесе достатъчно смут в наказателното поле на Монтана. Топката все пак бе изчистена от Йорданов, но само за да се превърне в неволна асистенция за дебнещия Иван Минчев. Нисичкият техничар стреля силно по земя и наказа бившите си работодатели.

Монтана създаде първото опасно положение за втората част. Тони Тасев центрира остро от фаул към далечната греда. Душан Перниш увисна и позволи на Иван Михов да играе с глава. Може би изненадан от неочаквания шанс, капитанът на домакините не направи нищо съществено.

Берое отговори светкавично на предизвикателството с качествена контраатака. Алиун Фал изчака достатъчно, за да пусне към връхлитащия Иван Минчев. Въпросният отправи подобен на головия си изстрел, но този път и намесата на Макенджиев беше по-качествена.

Берое можеше да удвои съвсем спокойно своята преднина в 61-ата минута. Непривично за себе си Александър Цветков се бе пренесъл на фланга, за да центрира отлично с глава за Алиун Фал. Африканецът обаче изневери на головия си усет и с глава прати кълбото в ръцете на наглед безпомощния в този миг Макенджиев.

Колективна грешка в отбраната на беройци донесе и изравняването в 62-ата минута. Давид Кики напредна по крилото, за да центрира в полето на старозагорци. А там се създаде страхотно меле, при което най-съобразителен се оказа Владимир Айтов. Универсалният футболист на Монтана шутира през купа от играчи и остави без реакция Перниш.

Последваха още няколко минути на възход, през които домакините центрираха няколко опасни топки в полето на Берое. Нито едно от тях обаче не създаде нови голови главоболия за гостите. Две минути преди края, резервата Еривалдо можеше да се превърне в герой за "зелено-белите", но от малък ъгъл не успя да преодолее добре позиционирания Макенджиев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Адам Сандлър с роля във фантастичен филм

Адам Сандлър ще участва в нов фантастичен филм, съобщи Empire. Това ще е нова драматична роля за Сандлър. Актьорът е известен предимно със своите комедии. Сега обаче опитва да участва в сериозни филми. Актрисата Кари Мълиган също потвърди участие в продукцията. Филмът носми името ‘‘Космически мъж‘‘. Историята е за астронавт, […]