Бивш конституционен съдия предупреди за мини при заснемането на изборите

NetNews

„Големи проблеми се създават в последния момент“, заяви бившият конституционен съдия Пламен Киров в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

По думите му никой не си е дал сметка до момента, че членовете на Секционните избирателни комисии всъщност могат да възразят да бъдат снимани. „Това е в конституционното им право“, казва Киров.

„Ако някой искаше да регламентира официална процедура, това трябваше да се уреди в закон, а не с решение на съда да се снима кой каквото иска, без правна основа за това заснемане“, допълва експертът.

Според Киров здравният министър Костадин Ангелов дължи информация на обществото относно епидемичната обстановка, при която ще се гласува. Той допълва, че Ангелов продължава да делегира права на регионалните структури и „всеки да се оправя както знае“.

Относно отказът на кандидатурите на българските прокурори от страна на Лаура Кьовеши, Киров смята, че това е по-скоро отношение към държавата ни, а не към отделните хора.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Борисов обсъди с испанския премиер борбата с престъпността

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с испанския премиер Педро Санчес, съобщават от пресцентъра на МС. Акцент в разговора бяха въпроси от сферата на сигурността и доброто партньорство на българските и испанските служби в борбата с престъпността, тероризма, контрабандата. Премиерът Борисов посочи отличното взаимодействие при редица съвместни операции на двете […]