Бивш футболист на Ювентус обмисля да се кандидатира за кмет на Торино

NetNews

Бившият футболист на Ювентус Клаудио Маркизио обмисля възможността да влезе в политиката. Това сподели самият той в интервю за "Ла Стампа". След изявлението му се появиха информации, че той може да стане кандидат за кмет на Торино на лявоцентристката партия "Партито Демократико". Бившият италиански национал отрече бързо тази възможност.

"Харесвам политиката. Често говоря за нея с приятели на вечеря или у дома. Това е единствената правилна стъпка за мен извън света на спорта. Аз бих бил първият човек, който ще излезе и ще каже "да, аз мога", ако Пиемонт и Торино се нуждаят от мен", заяви Маркизио пред "Ла Стампа".

35-годишният Маркизио се отказа от футбола през 2019 г. Той прекара 12 години в редиците на "Старата госпожа" и има 55 мача за националния отбор на Италия. Изборите за кмет на Торино трябва да се проведат през октомври тази година.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

„БСП за България“ иска да върне справедливостта и социалната сигурност

„Ще върнем ролята на държавата в управлението като защитник на гражданите, ще върнем справедливостта, ще върнем социалната сигурност и ще работим заедно всички за едно ново различно бъдеще за България“, каза при представянето на листата на „БСП за България“ за Ямболски избирателен район водачът Кристиан Вигенин. Официалното представяне беше и […]