Бивш шеф на КАТ: Бойко Рашков да обяви най-големите нарушители на пътя

NetNews

Бившият началник на КАТ Богдан Милчев и настоящ шеф на Института по пътна безопасност призова вътрешния министър в оставка Бойко Рашков да изготви списък по области с броя на системните нарушители на пътя, които имат над 10 нарушение за последните три години. Това Милчев направи в ефира на предаването “Офанзива” по NOVA NEWS.

“Проблемът със системните нарушители в България е от десетки години, но той се задълбочава все повече. Възможността ние да отглеждаме такива системни нарушители създава това усещане, че на пътя има безнаказаност и хаос”, заяви Милчев.

По думите му в ръководството на МВР няма ясна визия.

“Големия проблем на МВР е ,че те искат да хванат шофьора с наркотици, а не искат да разбият наркоразпространението и начина, по който наркотиците достигат до шофьора”, каза бившият началник на КАТ по повод обявената от премиерът в оставка Кирил Петков и вътрешният министър в оставка Бойко Рашков акция срещу пияни и дрогирани шофьори на територията на цялата страна.

„Рашков, извадете списъка да го видим всички! Ние от Института искаме да ви помогнем с анализ и оценка на риска и да започнем да оправяме нещата в тази държава“, призова Милчев.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Промяната продължава - с третия мандат за "Демократична България"

Реформаторско правителство на досегашната четворна коалиция, стъпило върху ясни принципи и цели и оглавено от Никола Минчев, може да продължи започнатото и да стабилизира страната, смята Веселин Стойнев. „Продължаваме промяната“ върна мандата за кабинет и се поблазни да заложи на изборната карта, вместо да се включи в раздаването за третия […]