Бизнесът и синдикатите ще поискат промяна в схемата 60/40

NetNews

Да се промени мярката 60/40 за запазване на заетостта, предлагат и синдикати, и работодатели. Това те ще поискат на среща днес със социалния министър Гълъб Донев и финансовия – Валери Белчев. Настояваме мярката да се върне в стария си вариант, тоест държавата да покрива 60 на сто от осигурителния доход на работника и осигуровките при 20 на сто спад в приходите от продажби, заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

Припомняме, че служебното правителство оряза мярката, като за фирмите със спад на приходите от продажби от 30% до 40% субсидията е 50% от осигурителния доход на работника, а за тези със спад над 40% – остава 60%.

От бизнеса също настояват мярката да бъде променена, съобщи пред “Труд” Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Ние искаме да има компенсации и за предприятията, които имат спад от 20 на сто на приходите от продажби, каза Велев. Работодателските организации се срещат, за да уточнят какво ще е тяхното общо предложение за промяна на схемата, уточни председателят на АИКБ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Временни ограничения на магистралите "Тракия" и "Хемус"

Ограничение на скоростта до 90 км/ч има от 346 до 349 км на АМ "Тракия" посока София. Причината – частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка в аварийната лента, която е затворена. Движението в тунел „Ечемишка" посока София по АМ "Хемус" е ограничено, заради подобряване на инсталациите и съоръженията. Трафикът е […]