Алибегов: Въобще не се знае кога ще отворят заведенията

NetNews

Ресторантьорите се надяват премиерът Бойко Борисов да вземе разумно решение и да отвори заведенията у нас възможно най-скоро. Това заяви председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

„Ние се притесняваме от това, че при рекордно ниската заболеваемост у нас от месеци, не се говори за отваряне на заведенията, а при всяко едно увеличаване ще се удължи нашето отваряне до април или март, което вече ще е непосилно за по-голямата част от бранша“, заяви Алибегов.

Относно отказването от протестно отваряне на заведенията на 1 февруари, Алибегов каза, че това е решение взето на базата на проведена анкета с членовете на асоциацията, пише Trafficnews. „Не искаме отново да бъдем сочени от здравните власти като единствения разпространител на вируса, поради тази причина се отказваме от това решение. Чакаме отговор на изпратеното до премиера писмо до петък и след това отново ще решим какво да предприеме“, каза още той пред Нова телевизия.

Той отново зададе въпрос относно двойният аршин при ограничителните мерки.

„Защо има двоен аршин от здравните власти и как така ресторантите в хотелите могат да бъдат отворени, а тези пред тях трябва да бъдат затворени. Здравните власти по този начин сочат, че едните обекти са опасни, а другите не. Националният щаб се крие зад политиците, а министърът на здравеопазването се крие зад щаба. Всеки прехвърля отговорност, а накрая страдаме ние“, коментира Алибегов.

Според него около 30% от заведенията у нас вече са фалирали.

„Остават затворени само ресторантите и баровете. Губи се логиката на здравния ефект, след като за едни може, а за други не“, каза още той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Полети без карантина

Австралия възобнови полетите без карантина от и до Нова Зеландия. През седмицата Австралия отмени временно безкарантинното пътуване по въздух на пасажерите от Нова Зеландия заради опасения, свързани с открития случай на един от по-заразните щамове на коронавируса. Новозеландските власти алармираха за вътрешно предаване на COVID-19 за първи път от ноември […]