Български туроператор пуска рекордни 10 чартъра до Занзибар

NetNews

Най-големият български туроператор – „АБАКС“ пуска рекордна бройка от 10 чартъра до остров Занзибар в Танзания, поради големия интерес на българите към дестинацията. Това обяви за TravelNews Георги Пасев, маркетинг директор на компанията. Фирмата очаква да заведе към 1700 туристи в африканската страна. Тя не работи директно с крайни клиенти, а предлага продуктите на туристически агенти, които ги продават. „Интересът към Занзибар е изключително голям, защото е една от малкото свободни и отворени екзотични дестинации. Някои полети вече са изцяло пълни. За страната не се изисква PCR тест за влизане, което не оскъпява бюджета примерно на едно четиричленно семейство“, коментира Пасев. Тест трябва да се направи на връщане в България, за да не се седи под карантина.

Занзибар е свободна зона от жълта треска и малария. Не се изискват ваксини, подчерта Пасев. Единствено трябва ваксина за жълта треска ако се пристига от други страни, в които я има заразата. Същото важи и ако се ходи на сафари във вътрешността на Танзания.

Цените започват от 2460 лв. на човек за 7 нощувки на база All Inclusive в 5 звезден хотел, с включен самолетен билет с чартърен полет България – Занзибар – България с Bulgarian Air Charter; летищни такси; регистриран багаж до 20 кг и 6 кг ръчен; тематична вечеря; трансфер летище – хотел – летище с лицензиран автобус; медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс; застраховка отмяна на пътуване с Евроинс; представител на туроператора с български език за целия престой. Визата за Танзания от 50 долара се плаща на място. В програмата не влизат и допълнителни екскурзии.

Първият полет за 9 февруари 2021 г. вече е пълен, каза маркетинг директорът на „АБАКС“. За 12 февруари има два полета, като единият вече е запълнен. Предстои пускането на чартър за 19 февруари. За полета на 26 февруари също няма места, а за 25 февруари има много малко, който е с програма за 9 нощувки. През март са предвидени засега три полета. На 2 март покрай празниците е единият. За 12 март има чартър от София и от Варна, които са на 40% вече пълни, обясни Георги Пасев. За 2 април покрай ваканцията на децата също има обявена програма.

В момента на Занзибар има най-много руски туристи. Българи също са там по редовните линии, но те излизат по-скъпо.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Петрохан" остава затворен

Проходът "Петрохан" е затворен, предаде БНТ. Има ограничения за тежкотоварните автомобили на проходите "Шипка" и "Твърдишки", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" Временно е ограничено движението по пътя Горно Камарци-Витиня поради множество паднали дървета. Пътят за Рилския манастир ще остане затворен поне до спиране на валежите заради голямото срутище там. Продължават […]