Данъчна кампания 2021 ще започне на 11 януари

NetNews

Данъчната кампания 2021 г. започва на 11 януари, като от тази дата стартира подаването на декларациите за доходите на физическите лица в офисите на приходната агенция.

Това съобщиха от НАП.

През март 2021 г. след подаването на данните от работодатели и платци на хонорари, ще бъде пусната и електронната предварително попълнена декларация за доходите, която се подава с ПИК или електронен подпис. В нея ще бъдат вписани автоматично данни за получени през 2020 г. доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица и други.

Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане и през следващата година е 31 март, а крайният срок за обявяване на доходите 30 април, напомнят от приходната администрация.

Юридическите лица подават декларациите си от 1 март до 30 юни за пръв път през 2021 г., според последните промени в законодателството. Срокът за плащане на корпоративния данък е 30 юни.

Допълнителна информация за данъчните и осигурителните изисквания може да се получи в сайта на приходната агенция и на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена според тарифите на съответния оператор.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Над 1,1 млн. лв. за закупуване на частни горски имоти през 2020 г.

Държавните горски предприятия инвестираха над 1,1 млн. лв. за закупуване на частни горски имоти през 2020 г. С тях са закупени общо 327 имота с обща площ 1785 дка. Те са близо три пъти повече в сравнение със закупените по време на първата процедура през 2016 г. Броят на закупените […]