Държавата отпусна 5,6 милиона лева на туроператори

NetNews

Първите 5,6 млн. лв. се отпускат от държавния бюджет за рапзлащане на туроператорите с клиенти, на които дължат пари за провалени ваканции заради затворените граници и други ограничения, породени от COVID-19. Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова вече подписа първата заповед за отпускане на помощ в размер на 4 на сто от годишния оборот без ДДС за 2019 г. на 86 компании, съобщава Труд, цитиран от actualno.com.

Общо средствата, предвидени от бюджета за целта са 51 млн. лв. До момента заявления за подобна помощ са подали над 600 компании, като сумата, за която кандидатстват е на обща стойност 31,611 млн. лв. Срокът за подаване на документи обаче изтича през май.

Най-малката сума от плащането, която ще бъде преведена към туроператори за разплащани с клиенти, е 593,83 лв., а най-голямата достига над 711,4 хил. лв., уточниха от туристическото министерство.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Огнян Димов: Скандално е, че всеки, завършил психология, ще може да отвори кабинет

След първите крачки на законопроекта за промени в Закона за съсловната организация и професионалната дейност на психолозите в Парламента, ясно ли е кой ще се грижи за цяла нацията от пациенти на прага на психическото изтощение. Това коментира психоаналитикът Огнян Димов в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич" на […]