Държава въведе конфискация на валута

NetNews

От 9 юли влезе в сила указ, подписан от президента на Беларус Александър Лукашенко. В случай на „заплаха за икономическата сигурност“ Националната банка получава право да въведе пълна забрана за покупка на чуждестранна валута, да налага определен лимит, количество и срокове на валутно обменни операции, или да иска разрешение за провеждането на такива сделки.

С въведения указ на практика Централната банка ще може да конфискува чуждестранна валута от сметките на чуждестранни лица, като предварително ще я конвертира в беларуски рубли.

Също така Националната банка ще може да ограничава откриването и воденето на сметки в чуждестранни банки за резидентите на Република Беларус.

На практика мерките ще доведат до намаляване на златния и валутен резерв на страната или ще доведе до резки колебания в обменния курс на беларуската рубла.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Баба Ненка отива на съд за телефонна измама

Варненският апелативен съд реши да допусне изпълнението на Европейска заповед за арест на българска гражданка, издирвана от гръцките съдебни власти, съобщиха от пресслужбата на институцията. Съдебният състав не намери основания за отказ на предаването на Ненка С. След извършена проверка беше установено, че не съществуват причини, включително от медицински характер, […]