Държава отвори вратите си за частни компании

NetNews

Частни компании ще могат да инвестират в повече сектори на кубинската икономика. Досега те можеха да влагат средства и развиват бизнес в 127 сектора, а отсега нататък техният брой се увеличава драстично до над 2000. Въпреки това част от секторите ще останат под прякото управление на държавата.

С 11% се сви икономиката на Куба през 2020 г., което е най-силния спад за последните 30 години. Основната причина за него беше пандемията и санкциите от страна на САЩ, което доведе до недостиг на основни стоки.

Частният сектор на южноамериканската държава се състои главно от няколко стотин хиляди ферми, дpeбни зaнaятчии, тaĸcимeтpoви шoфьopи и тъpгoвци. Oĸoлo 600 000, или 13% oт xopaтa в paбoтocпocoбнa възpacт, paбoтят в чacтния ceĸтop. Немалък е броят на предприемачите в туризма – сектор, който беше силно засегнат от пандемията от коронавируса.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Юлиян Константинов пропял отново след развода

Юлиян Константинов се е разделил с жена си Юлия, с която се срещат преди повече от 30 години и имат двама сина. Тази новина изненада всички миналото лято, след като оперният певец сам я обяви, уж между другото, в предаването „На кафе”, където е част от панела на шоуто. Съвсем […]