Започва прием по мярката за инвестиции във винарни

NetNews

Приема по мярка "Инвестиции в предприятия" от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор се отваря от 1 февруари. До 19 февруари ще се приемат заявления за предоставяне на финансова помощ, съобщават от пресцентъра на ДФ "Земеделие".

Марката е предназначена да подобри общите резултати на предприятията и адаптирането им към изискванията на пазара, повишаване на конкурентоспособността им чрез изпълнението на инвестиции за съоръжения за преработка и инфраструктура на предприятията в лозаро-винарския сектор. /, като закупуването на нови машини и съоръжения, свързани с процеса на производство и съхранение на вино, както и строително-монтажни работи по изграждане, надстрояване, пристрояване и реконструкция на сгради, предназначени за производство и съхранение на вино, контрол на качеството на произведените вина.

От финансова подкрепа по мярка "Инвестиции в предприятия" могат да се възползват предприятия, вписани като винопроизводители в лозарския регистър, поддържан от Изпълнителната агенция по лозата и виното, както и организации на производители, асоциации на организации на производители и междубраншови организации в сектор винено грозде.

Общият бюджет по мярката за целия период е над 34,4 млн. лева. Максималната стойност на един проект не може да надхвърля 800 000 евро, а максималният размер на общо допустимите разходи за целия период на Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2019-2023 г. за един кандидат е 2 000 000 евро.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

23-годишен загина след падане от сграда в центъра на Хасково

Трагичен инцидент стана днес в центъра на Хасково. Загина 23-годишен, след като падна от прозореца на шестия етаж, потвърдиха от полицията. Ужасяващата история се случи до областната управа. По неофициална информация младият мъж полетял от прозорец на междустълбищното пространство. Живеел в същата сграда. В тежко състояние 23-годишният хасковлия бил откаран […]