Кога петролът ще достигне 100 USD за барел

NetNews

В най-скоро време, буквално до няколко години цената на петрола марка Brent може да достигне 100 USD за барел, а през втората половина на текущата година – до 70 USD, сочат прогнозите на анализатори от Bank of America.

Оптимизмът на анализаторите се базира на подобряване на фундаментални показатели и влезлите в сила програми за стимулиране на икономиката, предприети от властите на редица държави, посочва агенция Bloomberg.

Ръст в цената на петрола очакват и от азербайджанската компания Socar Trading SA. По нейна прогноза котировките на Brent могат до достигнат трицифрена сума до година и половина-две. Подобни очаквания обаче се разминават с прогнозите направени в допитване от Bloomberg. Те са убедени, че до 2025 г. цената на петрола от марката Brent ще останат на нива под 65 USD за барел. На 18 февруари цената беше 65 USD за барел, което не се беше случвало от януари 2020 г. Експертите свързват подобна динамика с уговорката между участниците от ОПЕК+ за понижаване добивът на нефт през февруари и март на 1.425 барела на денонощие.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Шофьор се заби в мост във врачанско село, загина на място

Човек е загинал при жестока катастрофа във врачанското село Бели извор, съобщава BulNews. Фаталният инцидент е станал тази сутрин на моста в центъра на селото. Възрастен шофьор от Бели извор се е движил с лек автомобил „Дайхацу“ с врачанска регистрация, когато загубил контрол над возилото и се забил челно в […]