Николай Василев: Аз съм авторът на идеята за приватизация на ББР

NetNews

Аз съм авторът на идеята за приватизация на ББР. Това каза на пресконференция Николай Василев. Той беше номиниран за министър-председател в първия проектокабинет на „Има такъв народ“.

„Не ми е хрумнало тази година, а такава ми е позицията от 2002 година. Тогавашното правителство с мое участие приватизирахме всички останали държавни банки. Тогава публично казах, че няма нужда от остатъчна държавна банка, от която очаквах да се случи точно това, което се случи. Това го казах по същия начин. Това е описано в книгите ми през годините и в много интервюта, които съм дал“, поясни Николай Василев.

По думите му ББР не е постигнала нито една от целите, за които е била създадена. „На всички хора, които казват, че не трябва да се приватизира тази банка, а трябва да се управлява по-добре искам да попитам: Като кое друго държавно дружество за последните 32 години толкова добре да се управлява, че от там нищо да не изтича и да няма злоупотреби?

Примерите в обратна посока са стотици, а положителните примери са единици. Независимо дали ще се смени сега мениджмънтът, след няколко години, при следващия министър и мениджмънт ще се случват същите неща и после ще трябва да бъдат изчегъртвани също. За мен правилното решение е никога да не я е имало тази държавна банка. Тя не е постигнала нито една от целите, за които е била създадена. За да бъде приватизирана, може би трябва да се сменят закони. Това означава, че изпълнителната власт не може да го направи сама“, каза той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Побеснял шофьор прегази крака на жена след разправия

Мъж, прегазил с автомобила си 31-годишна жена след скандал в град Долна Митрополия, е бил задържан в полицейския арест, съобщиха от ОДМВР-Плевен. Сигналът за постъпката бил подаден малко след 18.00 часа вчера в РУ-Долни Дъбник. На място полицейските служители установили, че на ул."Хаджи Димитър", след битов скандал, 41-годишен от село […]