Пандемията не попречи на нов рекорд между България и Германия

NetNews

Въпреки предизвикателствата пред международната търговия, породени от разпространението на коронавируса в световен мащаб, външнотърговският стокообмен на България с Германия през 2020 г. достигна 8,2 млрд. EUR, с което бележи спад от 3,6%. Това сочат последните данни на Германската федерална статистическа служба.

За четвърта поредна година и общо за пети път след началото на прехода (2013 г., 2017 г., 2018 г., 2019 г. и 2020 г.) българският износ изпреварва вноса от Германия. Търговският дефицит за Федералната република през 2020 г. е в размер на 991,75 млн. EUR.

Износът на България за Германия възлиза на 4,59 млрд. EUR и е с 0,1% повече спрямо предходната година. Това развитие означава, че има леко нарастване, което е отново рекорд за периода след 1989 г. Вносът от Германия е в размер на 3,6 млрд. EUR, което е спад с 8,1% спрямо 2019 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЕС предлага удължаване на правилата за роуминга

Европейската комисия предложи нов регламент за роуминга в ЕС, съобщи EUObserver. Новият регламент предлага настоящите правила да важат още десет години. Срокът за тяхното прилагане изтича на 30 юни 2022 г. Припомня се, че към момента са ограничени несъществените пътувания. Тази стъпка е важна за добро бъдеще. Потребителите ще се […]