Ресторантьори: Предложението на Николова дискриминира бранша

NetNews

От Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) изразиха несъгласие с предложението на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова работното време на ресторантите в хотелите за Нова година да бъде удължено до 00,30 часа.

В същото време заведенията извън хотелите остават затворени, което е недопустим двоен стандарт, посочват от браншовите организации.

"Припомняме, че ние подкрепихме отварянето на ресторантите в хотелите до 22 ч., за да има все пак къде да се хранят техните гости. Сега обаче се прави опит да се официализират новогодишните тържества, които са забранени за останалата част от заведенията", се казва в позицията на БАЗ и СЗБ.

Според тях вече е късно да се вземе решение за отваряне и на останалата част от сектора за Нова година, защото от днешна дата до 31 декември едно заведение няма как да се подготви и да събере резервации.

Двете организации са настояват да не се взима решение за отваряне на ресторантите в хотелите до 00:30 часа за посрещане на Новата година от гостите им.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

COVID-19 уби най-ексцентричния художник в България

COVID-19 е покосил най-ексцентричният художник в България Папа Жан. Тъжната вест съобщиха негови приятели и почитатели във Фейсбук. 63-годишният творец, чието истински име беше Иван Николов Георгиев, си е отишъл на 23 декември, става ясно от публикация в социалната мрежа. "Светъл небесен път, принце! Маестро Академик Професор Принц Папа Жан […]