Съседите загубиха само от този сектор 14 млрд. EUR

NetNews

Едва 4.035 млрд. EUR са приходите от туризъм в Гърция за периода януари-октомври тази година. За сравнение за същия период на миналата сумата е била 17.56 млрд. EUR, сочат данните на Централния статистически институт на страната. За цялата 2019 г. приходите в сектора са възлизали на 18.2 млрд. EUR. Имайки предвид, че редица държави са под карантина, то едва ли въпросната сума от 4.035 млрд. EUR ще нарасне много до края на текущата година, пише гръцкото издание Ekathimerini.

Дефакто приходите от туризъм за първите 10 месеца на текущата година са се съкратили със 77% спрямо същия период на миналата, а броят на туристите – със 76.1. Според анализатори, спадът ще се увеличи след като се оповестят данните за ноември и декември. През миналата година именно тези два месеца са били сред най-печелившите в сектора.

Прогнозата на анализатори е, че първите месеци на новата година няма да се откроят с положителни данни. Най-рано през юли може да се очаква частично възстановяване на туристическия сектор.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стойчо Младенов е пред назначение в трети тим в Казахстан

Българският треньор Стойчо Младенов води преговори с отбора от Висшата лига на Казахстан Ордабаси, твърди Meta-ratings.kz. Легендата на ЦСКА е в бившата съветска република от близо пет години. Първо бе начело на Атирау, а след това в продължение на 4 години водеше Кайсар, с който приключи договорните си взаимоотношения преди […]