Бил Гейтс обяви общи инвестиции с американското правителство

NetNews

Американският магнат Бил Гейтс обяви, че ще инвестира огромни средства в новия американски план, съобщи Вашингтон Пост.

Готов е да инвестира милиард и половина долара. Средствата ще бъдат използвани в общи инициативи с американското правителство.

Той обаче настоява да бъде одобрена нова програма. Тя трябва да работи за подобряване на иновациите, подкрепящи околната среда.

Американската администрация прие голям план за инфраструктурни подобрения в страната. Той възлиза над един трилион долара.

Инвестиции ще има за подобряване на пътищата, транспорта, иновациите и изграждане на станции за електромобили. Очаква се работата по плана да започне през септември.

Гейтс настоява средствата, които отдели, да бъдат използвани за климатични инициативи, които да гарантират екологична стабилност.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето с колко поскъпва техническият преглед заради екостикерите

Едва с 3,30 лв. ще поскъпне техническият преглед на автомобилите заради екостикерите, според министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров. По време на парламентарния контрол днес депутатът Мартин Димитров поиска да отпаднат екостикерите за автомобилите. Те са въведени от предишното правителство с Наредба Н-32 под предлог за опазване […]