Битка на ток: Porsche vs Audi vs Tesla (ВИДЕО)

NetNews

След като преди няколко дни ви показахме надпревара между три от най-бързите германски комбита, днес ще ви запознаем с подобна битка, но вместо V10 и V8, ще открием електромотори и батерии в надпревара на 402 метра, доускорение от 80км/ч и тест на спирачките.

Колегите ни от CarWow ще изправят един срещу друг три от най-бързите електрически модела на пазара, като в това число влизат Porsche Taycan Turbo, Audi RS E-tron GT и Tesla Model S Performance.

Започвайки от Audi-то, то разполага с по един електромотор на всяка ос и генерира 646 конски сили при ускорение, като заедно с това се предават и 830 нютон метра към двете оси. Теглото му е малко над 2.3 тона.

Porsche-то от своя страна е идентично с E-tron RS GT, но разполага със 687 конски сили и 850 нютон метра, като и двете коли са оборудвани с трансмисия с две предавки, която дава голямо предимство при по-високи скорости. Масата тук е с 40 килограма повече.

Тesla-та е най-мощна със 778 конски сили и 1140 нютон метра, като и тук задвижващи са четирите колела. Теглото на американския електромобил е най-малко, като достига 2316 килограма.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мартин Димитров показа до какво ни доведе управлението на ГЕРБ

Икономистът Мартин Димитров публикува данни, които ясно и недвусмислено показват до какво огромно икономическо изоставане от други страни членки на Европейския съюз доведе 10-годишното управление на псевдодясната партия ГЕРБ. Ето какво написа и показа Димитров в своята Фейсбук страница: Голямата картина след 10 години управление на ГЕРБ: Сравнявам нетните годишни […]