БК Балкан си върна на Левски

NetNews

БК Балкан Ботевград изкова третия си пореден успех в НБЛ и сложи победоносен край на участието си в редовната фаза в първенството.

Тимът на Небойша Видич удари големия си съперник Левски със 74:68 (25:15, 12:19, 19:10, 18:24) в дербито на последния 27-и кръг на шампионата в своята зала „Арена Ботевград“. По този начин ботевградчани взеха реванш от шампионите за поражението си на полуфиналите в турнира за Купата на България точно преди един месец, когато Левски триумфира със 74:73 в противоречивия сблъсък.

Така „зелените“ завършват сезона на второ място с баланс от 21 победи и 6 загуби, докато „сините“ остават на трета позиция с актив от 18 успеха и 9 поражения.

На четвъртфиналите в заключителната фаза от сезона отборът на Балкан се изправя срещу Академик (Пловдив), докато шампионите от Левски излизат срещу Берое. Плейофите стартират на 2 май.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

ДФ "Земеделие" дава компенсации на собствениците за загинали животни

Държавен фонд „Земеделие“ ще даде компенсации, за да помогне на собствениците на загинали стопански животни или пчели, съобщава БНР. За целта ще бъдат отпуснати 1 милион лева. Финансовата подкрепа цели да компенсира материалните щети, настъпили в резултат от земетресения, свлачища, наводнения, горски пожари и други природни бедствия. Ставката за едно […]