Благотворителната изложба на ПГТ „Алеко Константинов“ – Ямбол се превърна в Коледен празник /СНИМКИ/

NetNews

С много усмивки и настроение премина Коледната изложба с благотворителна цел, организирана от Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – Ямбол. В нейния фокус бе иновативният предмет „Арт сладкарство, представен от професионалистите по кетъринг от 10А клас. Представени бяха и декорации, изработени от клуб „Философия на щастието“.

Фоайето на третия етаж в сградата на училището, където се състоя събитието, бе изпълнено с коледна атмосфера, а изложбата се превърна в истински празник. „Знаем как да работим и учим, но знаем и как да се забавляваме”, заяви директорът на училището Цветанка Николова. Тя подчерта, че всички специалности и професии, изучавани в гимназията по туризъм, са насочени към това да са в услуга и помощ на хората.

Основната цел на Коледната изложба бе да се подпомогнат ремонтните дейности по проект „Обичам моето училище“. По него, със съдействието на фондация „Лайт Сорс“, бе подобрена интериорната среда в училище, като са поставени фототапети в класни стаи, коридори и фоайета. По този начин се възпита у учениците естетическа нагласа и желание за взаимопомощ и отговорност към заобикалящата ги среда. Фондацията дарява тапетите, но всички други дейности са със средства на училището, поради което и учениците от гимназията организираха благотворителното събитие.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ученик от елитно училище стрелял по автобусите в Пловдив

Непълнолетен 16-годишен ученик от елитно пловдивско училище е стрелял по трите автобуса на градския транспорт в Пловдив. Това съобщиха пред медиите Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив, Атанас Илиев, зам.-районен прокурор, и гл. инспектор Мирослав Петков, началник сектор „Криминална полиция“ към ОД на МВР. Установено е, че на 18 декември […]