Близките на внезапно починалия 27-годишен от Болярци отказаха аутопсия

NetNews

Не е ясна причината за смъртта на младия мъж от село Болярци, за когото бе съобщено, че е починал, докато чака линейка, предаде БНТ. Роднините на 27-годишния Георги са отказали аутопсия. Те твърдят, че са чакали линейка 45 минути и след това са решили сами да го закарат до болницата в Асеновград. Спешните медици обаче заявиха, че не е имало забавяне и пациентът е пристигнал мъртъв.

Според близките на младия мъж той не е имал здравословни проблеми и се е почувствал зле едва преди няколко дни.

"Два-три дни не беше добре, оплакваше се от кръвното", сподели бащата Йордан Христев.

Георги е отишъл на лекар, разказа майка му. Изписани са му само хапчета за глава, тест за ковид не му е правен. И вчера по обяд внезапно му е прилошало. Припаднал е и семейството е извикало Бърза помощ.

"Веднага тръгваме, тръгваме, обаче 45 минути я нямаше бързата помощ и след което аз се принудих да го кача в колата и да си го закарам лично в болницата в Асеновград", разказа бащата.

От Спешна помощ обаче твърдят, че няма забавяне на линейката.

"Адресът е получен на екран в 13.27 ч., екипът е отпътувал в 13.28 ч., в 13.53 ч. е освободен, защото не е намерен пациентът на адреса", обясни медицинската сестра в Спешна помощ Марияна Кърджалиева.

"Тук ли е починал, по пътя ли, не съм сигурен пак, но в болницата беше мъртъв, за 10 минути ми отиде синът", допълни Йордан Христев.

Че пациентът е докаран мъртъв, констатира още пред болницата в Асеновград и дежурният лекар от Спешното отделение.

"Като го погледнах, той беше без дишане, зениците не му се разширяваха на светлина. Имаше трупни петна по тялото, което показва, че не е умрял току- що. Взех слушалка да преслушам сърцето, в периферията не се напипа пулс и си личеше, че човекът е починал", обясни д-р Деница Цанкова.

"Смъртта, ако е настъпила пред медицинското лице, то е длъжно да окаже помощ, но когато е докаран мъртъв с трупни петна, няма как, нищо не може да се направи, смъртта е настъпила", допълни д-р Александър Пепеланов.

До идването на съдебните медици и полицията повече от час починалият мъж е останал пред входа на болницата.

"Това е скоропостижна смърт, не е естествена, и особено на млад човек, просто няма как да се пипа тялото, дори защото всяко едно действие може да е промяна на доказателства", каза още д-р Цанкова.

Близките на починалия обаче са отказали да му бъде направена аутопсия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Русофилите издигат Николай Малинов за президент

ПП "Русофили за възраждане на Отечеството" издига Николай Малинов за президент и ще се яви самостоятелно на предстоящите избори, предаде Евроком. Това решение бе взето в събота на заседание на IV конгрес на ПП “Русофили за възраждане на отечеството”, проведено в с. Мрамор, София. “На прага сме на трети поред […]