Близнашки: В България богатството се създава чрез държавата

NetNews

"Нека да се осмислят нещата в дълбочина. Мисля, че у нас се вдигна твърде много шум. Създава се една истерична обстановка. Много малко хора обърнаха внимание, че представителят на ЕК заяви, че не е обсъждан въпросът за ответни действия срещу САЩ". Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки в отговор на въпроса какво ще се промени след санкциите, наложени на страната ни по закона "Магнитски".

По думите на професор Близнашки всяка държава трябва да се опита да си въведе ред на своята територия. "За България тези санкции ще имат голям отклик. Ние не си даваме сметка до каква степен тези събития- започнали с протестите миналата година, окаляха обществения образ на страната", посочи той.

"Ще се сменят лицата, но начинът на управление това е нещо много сложно.Има една дума, която си проибива път. Всъщност това е едно явление – "клиентелизъм". България е от тези страни, в които богатството се създава чрез държавата. Тези, които получават поръчките, а това обикновено са фирми, близки до властта, и получават едно привилигировано положение. Този модел не го е измислил Борисов. Той се прилагаше и при предишни правителства. Не става дума за нещо извънредно и уникално", посочи той.

"Миналата година се създаде една истерия, че едва ли не ще сложим ново начало. И оттук идеологията за "изчегъртването". Всичко това ще има много тежко последици за страната", допълни професор Близнашки.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Учителка на годината" се самоуби, след като я хванаха да прави секс с ученици

44-годишната "Учителка на годината" от САЩ Лесли Гилеспи се самоуби заради тормоз, организиран в социалните мрежи срещу нея. Преди дни учителката бе уличена в сексуална връзка с няколко ученици, предава Блиц. Според New York Post 44-годишната Лесли Гилеспи, която през 2019 г. става „Учител на годината“, е арестувана на 27 […]